Deskundig zijn in begeleiden bij eenzaamheid?

Bij Faktor5 word jij deskundig in de aanpak van eenzaamheid. Daarmee is 40% van de problemen van jouw cliënten al opgelost… Dat betekent voor jou: effectief en efficiënt werken. Je leert hoe je anderen helpt relaties te krijgen die voldoening en geluk brengen. Dat brengt succes en tevreden cliënten. En heel veel plezier in je werk, omdat je mensen helpt gelukkiger te zijn. Dus ook voldoening voor jou.

Opleiding, bijscholing, training... kortom, scholing uitsluitend rond het onderwerp eenzaamheid, dat is wat wij doen. Voor professionals als jij. Dus ben je hier aan het goede adres.

Eenzaamheid is een complex probleem dat vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Vaardigheden die resultaat leveren, maar soms lijnrecht staan tegenover wat gebruikelijk is in hulpverlening. Wij zorgen ervoor dat je effectief bent in je hup bij eenzaamheid. En dat je specialisatie inhoudelijk staat als een huis.

Heb je dagelijks te maken met cliënten die last hebben van eenzaamheid? Nou en of! Want 40% van de Nederlanders voelt zich te veel eenzaam. Vaak is eenzaamheid de onderliggende oorzaak bij problemen, ook al noemt je cliënt dat niet.

Dus of je nu coach bent, maatschappelijk werkende, psycholoog, arts of WMO consulent, hoe je het ook wendt of keert, je komt eenzaamheid dagelijks tegen. De vraag is: wat doe je dan? Ben jij daar wel voor opgeleid?

Een juiste benadering, gebaseerd op kennis, draagt bij aan een oplossing. Dat vraagt om scholing.

Jouw specialisme?

De behoefte aan hulp bij eenzaamheid is groot. En echte hulp betekent: iemand leren hoe zij of hij het zélf kan oplossen. Niet zo maar met een leuk adviesje of een tip, maar met specifieke kennis en vaardigheden. Dat is wat je bij ons leert. Degelijk wetenschappelijk onderbouwd, gemaakt voor de praktijk.

De NVVPO heeft onze training 1 punt per bijeenkomst toegekend, d.w.z. 15 punten voor de volledige training.

Verdere pe punten per bijeenkomst zijn toegekend voor de onderstaande beroepsgroepen:

  • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering

  • clientondersteuners 34,6

  • Opleidingstraject Agogen 1,65

  • Opleidingstraject GGZ-Agogen 1,65

  • Opleidingstraject Maatschappelijk Werk 1,65

Voor jouw specifieke branche- of beroepsorganisatie kan op verzoek een aanbeveling of accreditatie worden gevraagd.

Deze training is de perfecte aanvulling op je eigen werk. Wil je weten hoe je het best kunt verwijzen? Of hoe je eenzaamheid kunt herkennen en bespreekbaar maken? Of wil je je echt specialiseren, zodat je mensen zelf verantwoord kunt helpen? Het kan allemaal. Kijk bij ons modulair trainingsaanbod of neem contact op.

Adviesraad

Faktor5 wordt bijgestaan door een adviesraad. Momenteel bestaat de adviesraad uit:

  • Mevr. Drs. A. Vrieze

  • Mevr. Drs. M. Trap

  • Dhr. Ir. S.M.G. Deschesne

Lees hier wat Prof. Dr. A. Machielse in haar inleiding op de reader zegt:

Voor jouw specifieke branche- of beroepsorganisatie kan op verzoek een aanbeveling of accreditaite worden gevraagd.