Wat leer je?

Bij ons leer je op post-HBO niveau in de eerste twee modules het fenomeen eenzaamheid kennen. Module 1 geeft je basiskennis, module 2 is meer praktijkgericht. Je hebt dan een ruime basiskennis. Je kent de problematiek, weet wat helpt en wat niet, en ook waarom dat zo is.

Je kunt dan de verdieping zoeken in de volgende modules.

Je kunt je specialiseren en je verdiepen in hoe eenzaamheid doorwerkt in het begeleidingsproces en wat je kunt doen om hier goed mee om te gaan. Door oplossingsgericht te werken, je communicatie af te stemmen, door ook gebruik te maken van groepsprocessen. Je bent dan volledig gecertificeerd. Je bent all-round inzetbaar voor de aanpak van eenzaamheid, zowel in theorie als in de praktijk. Je kunt zelfstandig het programma Creatief Leven aanbieden, evenals het programma LEEF!.

In de module Creatief Leven leer je de methodiek Creatief Leven en LEEF! kennen en toe te passen. Zo kun je zowel preventief als curatief groepen helpen bij eenzaamheid. Je bent dan gecertificeerd cursusbegeleider van het programma Creatief Leven. Je mag deze module volgen als je modules 1 en 2 hebt afgerond en zelf het programma Creatief Leven of LEEF! hebt gevolgd.