Over Faktor5

Faktor5 verzorgt deskundigheidsbevordering: opleiding en bijscholing, uitsluitend rond eenzaamheid. Eenzaamheid is een groot en complex probleem. Cliënten verdienen het dat je kennis van zaken hebt als je hen erbij wilt helpen. Die kennis haal je bij ons.

Jeannette Rijks, oprichter van Faktor5:

“In het jaar 2000 ontdekte ik dat ik voor iemand die zich eenzaam voelde nergens goede hulp kon vinden.

Vanuit betrokkenheid en gedrevenheid om werkelijk een verschil te maken heb ik mij gespecialiseerd in eenzaamheid, beter gezegd: in wat er te doen is aan eenzaamheid.

Ik heb mij verdiept in het onderwerp door en uitgebreide literatuurstudie van enkele jaren.  Ik wilde een hulpsysteem ontwerpen dat evidence based was, gefundeerd in  wetenschappelijk onderzoek anno nu. Dat is er. En het werkt.

Jeannette Rijks - specialist in de aanpak eenzaamheid

In 2004 heb ik de cursus Creatief Leven ontwikkeld, een stap-voor-stap programma om eenzaamheid aan te pakken. De juiste keuzes maken, die passen bij jou als mens, en bij jou als individu, daarmee geef je je eigen leven vorm: je leeft creatief.

In 2006 volgde de cursus LEEF!, een cursus die houvast biedt bij (aanstaande) veranderingen in het leven en eenzaamheid helpt voorkomen.

Mensen die zich eenzaam voelen en dat zelf best willen aanpakken, maar niet weten hoe, die wil ik graag helpen. Met mijn methodiek lukt dat. Door meer mensen op te leiden die met die methodiek aan de slag gaan, krijgen meer mensen goede hulp.

Zolang ik kan zal ik blijven streven naar betere hulp voor mensen die zich eenzaam voelen. Want aan eenzaamheid moet je iets doen. Zelf. En soms heb je daar wat hulp bij nodig. Ik wil ervoor zorgen dat mensen de beste hulp krijgen. ”

Bezoek ook de website van Jeannette

BTW nummer: NL076098072B02

KvK nummer: 22057651