reepboomtop

Module 4: Communicatie bij eenzaamheid

eenzaamheid helpen aanpakkenIn het kort:

Eenzaamheid verandert een mens. Wil je helpen bij eenzaamheid, dan is anders communiceren daarom een must.

  • Eenzaamheid, persoonlijkheid en communicatie... wat is er aan de hand?
  • Communicatie als basis van verbinding
  • NLP – basisvaardigheden in relatie tot eenzamheid

Boeken: aanbevolen: NLP voor dummies

Tijd: 2 dagen
Prijzen: kijk hier
Data: kijk hier

Details:

Eenzaamheid zorgt voor veranderingen in de hersenen. Mensen die zich langer eenzaam voelen gebruiken vaak andere manieren van communiceren, juist door die eenzaamheid. Anders leren communiceren is voor hen van groot belang. Dat vraagt dan ook van de begeleider speciaal inzicht in communicatiestijlen en in de mogelijke effecten van communicatie.

'Normale' communicatiemethoden, zoals bijvoorbeeld geleerd in coaching en counseling, kunnen in de begeleiding niet effectief blijken te zijn. Sterker zelfs, ze zijn soms contraproductief. Eenzaamheid vraagt om een speciale aanpak. Dat betekent dat professionals zich genoodzaakt zien een aantal basisvaardigheden volledig om te gooien.

Voor veel deelnemers is dat dus: nieuwe technieken aanleren, oude waarheden verlaten. Dat is niet altijd even makkelijk. Maar wel uitdagend! Daarom is oefenen een belangrijk onderdeel van deze module.

Deze vorm van communiceren vormt samen met de oplossingsgerichte benadering een stevige basis voor de hulp bij eenzaamheid. Wie niet de volledige training wil volgen en de groepsmethodiek Creatief Leven niet wil gebruiken kan in de eigen praktijk met de kennis van de modules 1 tot en met 4 goed aan de slag.

NLP (Neurolinguitstisch Programmeren) biedt bij de communicatie bijzonder praktische steun. Wie NLP beheerst zal zich deze nieuwe technieken eenvoudig aanleren. Degenen die geen NLP achtergrond hebben krijgen voldoende materiaal aangereikt om efficiënt te kunnen werken. Wij eisen binnen deze methodiek niet het kennen en gebruiken van oogbewegingen of van metaprogramma’s. De nodige kennis wordt aangereikt.

Studiebelasting:

  • 13 contacturen
  • 20 uur zelfstudie
  • Praktisch: De tweedaagse training vindt plaats op twee dagen binnen een tijd van dertig dagen, dagelijks van 10.00 tot 16.30 uur. In overleg met de groep kunnen andere tijden worden afgesproken als dat in ieders belang is, uitsluitend als iedereen daarmee instemt.

Op verzoek wordt deze training in jouw organisatie gegeven (Incompany). 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

reepbomen

Contactgegevens

faktor5 logo nwFaktor 5
Ambachtenstraat 13
4731 RE Oudenbosch
KvK 22057651
Email: j.rijks@faktor5.nl
Tel: 0165 316626
Mob: 06 44574009

CRKBO logo
Faktor5 is een CRKBO geregistreerde opleider

 

Waar zitten we?