Praktijkondersteuner huisarts GGZ specialisatie eenzaamheid

40% Van de Nederlanders heeft last van eenzaamheid, het is een overweldigend probleem. Dat wil zeggen dat bij uw cliënten/patiënten dat percentage minstens 40 is. Wilt u deze groep effectief helpen, dan is de nieuwe kennis en wetenschappelijk onderbouwde methodiek voor u van groot belang.

De modules 1 en 2  zijn voor u cruciaal als u als praktijkondersteuner GGZ werkt. Zo leert u diagnosticeren en naar de juiste hulpvorm verwijzen. Deze modules worden op verzoek in uw organisatie aangeboden.

In het geval u zelf wilt begeleiden, biedt het volgen van Training Specialist Eenzaamheid alles om effectief te helpen bij eenzaamheid, zowel in groepen als in één op één gesprekken.

Modules

Module 1 en 2: basiskennis
Module 3: oplossingsgericht werken: met als basis positieve psychologie biedt dit een sterke, empowerende methode voor coachende gesprekken.
Module 4: communicatie met mensen die zich eenzaam voelen vraagt om een speciale aanpak.
Module 5: mensen gedragen zich anders in groepen dan individueel. In uw hulp bij eenzaamheid is dat een cruciaal verschil, waar u gebruik van kunt maken in uw hulpverlening.
Module Creatief Leven: In deze module leert u een methodiek beheersen voor groepscursussen voor preventie en reductie van eenzaamheid.

Eenzaamheid is een groot en steeds meer erkend probleem. Als Specialist Eenzaamheid bent u voorbereid op de toekomst. Je kunt wel spreken van een kansberoep.

Heeft u vragen, mail ons!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactgegevens

faktor5 logo nwFaktor 5
Ambachtenstraat 13
4731 RE Oudenbosch
KvK 22057651
Email: j.rijks@faktor5.nl
Tel: 0165 316626
Mob: 06 44574009

CRKBO logo
Faktor5 is een CRKBO geregistreerde opleider

 

Waar zitten we?