Wat leer je bij ons over eenzaamheid?

Modulaire opbouw van de training Specialist Eenzaamheid

Bij ons leer je op post-HBO niveau in de eerste twee modules het fenomeen eenzaamheid kennen. Module 1 geeft je basiskennis, module 2 is meer praktijkgericht. Je hebt dan een ruime basiskennis. Je kent de problematiek, weet wat helpt en wat niet, en ook waarom dat zo is. Daarna volgt verdieping in de volgende modules.

In de volgende modules onderzoeken we hoe eenzaamheid doorwerkt in het begeleidingsproces en wat je kunt doen om hier goed mee om te gaan. Door oplossingsgericht te werken, je communicatie af te stemmen en ook door goed gebruik te maken van groepsprocessen. In onze trainingen oefenen we stevig met gespreksvaardigheden die specifiek zijn voor hulp bij eenzaamheid.

Je bent dan volledig gecertificeerd. Je bent all-round inzetbaar voor de aanpak van eenzaamheid, zowel in theorie als in de praktijk. Je kunt zelfstandig het programma Creatief Leven aanbieden, evenals het programma LEEF!.
gecertificeerd eenzaamheid

Module Creatief Leven

In de module Creatief Leven leer je de methodiek Creatief Leven en LEEF! kennen en toe te passen. Zo kun je zowel preventief als curatief groepen helpen bij eenzaamheid. Je bent dan gecertificeerd cursusbegeleider.

Heb je vragen over de training, stuur ons een email!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactgegevens

faktor5 logo nwFaktor 5
Ambachtenstraat 13
4731 RE Oudenbosch
KvK 22057651
Email: j.rijks@faktor5.nl
Tel: 0165 316626
Mob: 06 44574009

CRKBO logo
Faktor5 is een CRKBO geregistreerde opleider

 

Waar zitten we?