reepboomtop

FAQs

Deskundigheidsbevordering Eenzaamheid

Aarzel je of je zo'n training wilt volgen? Kijk dan bij de vragen die anderen stelden.

  • ' Ik heb al heel veel in mijn rugzak, ik heb veel opleidingen gedaan, wat kunnn jullie hieraan toevoegen?'

In de training Specialist leer je de belangrijkste kennis van het fenomeen eenzaamheid, je leert welke hulp helpt en welke niet (en waarom dat zo is!) en je leert een methodiek hanteren die werkt. Waar mensen gelukkiger door worden. Kennis en vaardigehden die absoluut noodzakelijk zijn, wil je effectief hulp bieden bij eenzaamheid.

We vragen dan ook van je dat je al heel wat in je rugzak hebt, qua ervaring en opleiding, om goed mee te komen.

  • Ja, maar... ik ben zelf Psycholoog (maatschappelijk werkende, trainer, counselor, therapeut... heb jarenlang ervaring...) ik denk dat een groot deel van de training voor mij niet nieuw is. Geef mij nou eens een argument om dit toch te doen'.

Dit gebied is zo nieuw en onontgonnen, dat je er zeker veel nieuws leert. Eenzaamheid heeft effecten op de hersenen, wat ernstige gevolgen heeft voor het functioneren van je cliënt. In onze training leer je hiermee effectief omgaan. Daarnaast word je uitgedaagd het geleerde te integreren in jouw werk en jouw ervaringen te delen. 

  • 'Ja, maar garandeer jij mij dan dat ik daar geld mee kan verdienen?'

Misschien ken je ze wel, cliënten die zeggen: "zo, nu heb ik mij ingeschreven, nu ga jij mijn probleem oplossen..." Weet je, garanties bestaan niet in dit leven. Maar als je de training hebt gevolgd en je hebt je examen gehaald, garandeer ik jou dat je kennis hebt die nog maar een selecte groep mensen heeft. Wat je met die kennis en die vaardigheden doet is helemaal aan jou. Maar je hebt ermee wel een voorsprong op anderen. Bovendien ben je lid van een groep enthousiaste, landelijk werkende mensen die zich samen inzetten om eenzaamheid aan te pakken.

  • 'Ja, maar... eenzaamheid is zo'n taboe, hoe krijg ik dan klanten?'.

Jij hebt zelf geconstateerd dat eenzaamheid een groot probleem is voor mensen. Voor hun geluk en hun gezondheid. Je overweegt de kennis in huis te halen die jou in staat stelt mensen daarbij te helpen. Net zo zitten er mensen te overwegen of ze hulp zullen halen bij het aanpakken van hun probleem. Als er maar iemand was, iemand met kennis en integriteit ... De vraag is: wil jij zo iemand zijn? Dan kun je ook klanten krijgen! Ik ben geen marketing adviesbureau. Maar ik kan je wel op weg helpen. Kijk voor meer info over niche-marketing hier.

  • 'Ik ben gewoon in dienst bij een organisatie. Is jouw training voor mij dan wel interessant?'

Waar het in essentie om gaat bij het aanpakken van eenzaamheid is dat mensen verantwoordelijkheid nemen voor hun leven en daar de juiste hulp bij krijgen. Goede hulp kun je alleen geven als je kennis van zaken hebt.  Diezelfde kennis van eenzaamheid heb je nodig als zelfstandig coach of counselor, maar ook om te bepalen of een vorm van hulp wel zin heeft. Dat is ongetwijfeld ook voor jouw organisatie van belang. Na de training Specialist Eenzaamheid ben je in staat te bepalen welke hulp zinvol is. En je bent in staat die te bieden of op een goede manier door te verwijzen. 

  • 'Wij zijn een groep trainers die al jaren ervaring heeft. We wilen ons profileren als specialist eenzaamheid - doen dat eigenlijk al - en zouden graag samenwerken. Wij denken dat we al genoeg van het onderwerp weten, een training  gaan we niet doen. Hoe kunnen we samenwerken?'.

We respecteren jullie achtergrond, kennis en ervaring. Toch gaan we nu niet met jullie samenwerken. Faktor5 zet een visie neer, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en gedegen kennis. Die visie staat vaak haaks op de aanpak van eenzaamheid zoals die veel wordt toegepast. Soms betekent dat helaas: ons afzetten tegen oude, niet werkende vormen. We vinden het nodig ons helder te profileren. Met onze specifieke kennis, aanpak en uitgangspunten. Kortom, samenwerken: graag, maar dan met mensen die bij ons zijn opgeleid. 

'Kun je die uitgangspunten nog eens noemen?'

Eenzaamheid is in wezen een individueel probleem.
Eenzaamheid kun je wel oplossen, maar niet voor een ander.
Onder omstandigheden kun je anderen wel begeleiden bij het zoeken van hun oplossing.
Kennis van eenzaamheid en van de mogelijkheden ermee om te gaan is essentieel voor een goede aanpak.
Mensen zijn verantwoordelijk voor de keuzes die zij maken. Zowel voor de vraag 'of ze er iets aan willen doen' als voor de vraag 'hoe ze er iets aan willen doen'.

  • 'Wat stelt dat diploma eigenlijk voor?'

Net als ieder ander diploma is het diploma dat je hier ontvangt niet alleen een bewijs van deelname, maar ook een bewijs dat je hebt geleerd wat de bedoeling was dat je leerde. Het is een bewijs dat je de kennis en vaardigheden hebt die geschikt zijn om andren te leren hoe ze zo kunnen leven dat ze zich niet eenzaam voelen. En net als ieder ander diploma in de wereld ontleent het zijn waarde vooral aan wat je er mee gaat doen. Die kennis moet je gebruiken waar je het voor hebt geleerd: om meer mensen nog beter te helpen.

  • 'Hoe hebben andere mensen je training ervaren?'

Het antwoord daarop laat ik graag aan anderen over, dus kijk hier maar naar ervaringen van anderen:

'Bij Faktor5 heb ik de opleiding tot specialist in begeleiding bij eenzaamheid gevolgd. Nog nooit heb ik een training gevolgd die mij in zo’n kort tijdsbestek zoveel diepgang heeft opgeleverd. Jeannette's kennis is onuitputtelijk, ik heb er respect voor...'

'Ik heb bij Faktor5 de training "specialist eenzaamheid" gevolgd en daar ontzettend veel van geleerd. Jeannette is inderdaad pionier en expert op dit gebied en bovendien ook een heel fijn persoon om training van te krijgen. Haar gedrevenheid op het gebied van eenzaamheid werkt niet alleen aanstekelijk, het is ook enorm inspirerend.'

'Jeannette is een autoriteit op het gebied van eenzaamheid. Haar kracht is dat ze eenzaamheid niet problematiseert. Haar benadering van eenzaamheid is preventief en gebaseerd op de eigen kracht van mensen. Iedereen die zich richt op eenzaamheid en wil helpen zou eerst eens bij Jeannette langs moeten gaan.'

Tot slot, als je echt een autoriteit wilt horen over de training... Professor Machielse schreef niet voor niets de inleiding in onze reader.

Wil je de training volgen, meld je aan.

Wil je eerst meer informatie of iets weten over andere vormen van deskundigheidsbevordering?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

reepbomen

Contactgegevens

faktor5 logo nwFaktor 5
Ambachtenstraat 13
4731 RE Oudenbosch
KvK 22057651
Email: j.rijks@faktor5.nl
Tel: 0165 316626
Mob: 06 44574009

CRKBO logo
Faktor5 is een CRKBO geregistreerde opleider

 

Waar zitten we?